Uvjeti poslovanja

Opće odredbe

Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda je tvrtka Nomadic d.o.o. (društvo sa ograničenom odgovornošću sa adresom Skradinj 5, 51410 Opatija), dok je Kupac svaka pravna ili fizička osoba koja putem naše internet trgovine www.nomadicstateofmind.hr naruči minimalno jedan proizvod.

Ugovor koji Kupac (Krajnji korisnik) sklapa s Poduzećem Nomadic d.o.o. za prodaju minimalno jednog proizvoda ili usluge je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Nomadic d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Nomadic d.o.o. odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem naše internet trgovine. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

Poduzeće Nomadic d.o.o. zadržava pravo izmjene, ukidanja (privremeno ili stalno) bilo kojega elementa, proizvoda ili usluga, i sadržaja koje nudi na stranici bez prethodnog obavještavanja ili odobrenja, uz primjenu dobrih poslovnih običaja. Također, Nomadic d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.


Registracija i odgovornost korisnika

Uvjete prodaje, kao i uvjete korištenja te Izjava o povjerljivosti podataka korisnik prihvaća prilikom registracije na stranici elektronskim putem što je uvjet za sudjelovanje u mogućnosti narudžbe. Prilikom registracije Kupac (Krajnji korisnik) ostavlja osobne podatke sa kojima će se Nomadic d.o.o. odnositi prema Izjavi o povjerljivosti podataka.

Kupac (Krajnji korisnik) snosi punu odgovornost za unešene podatke, u smislu ispravnosti i potpunosti prilikom registracije na stranici. Kupac (Krajnji korisnik) odgovoran je za sve radnje i narudžbe koje su naručene ili obavljene pod njegovim korisničkim računom.


Cijene

Cijene proizvoda na stranici www.nomadicstateofmind.hr izražene su u hrvatskim kunama (HRK). Nomadic d.o.o. nije u sustavu PDV-a. U sve cijene PDV se ne obračunava temeljem članka 90 st. 1 i st. 2 Zakona o PDV-u (Narodne Novine br. 73/13). Cijene vrijede u trenutku naručivanja, u slučaju da se cijena tijekom narudžbe promijeni prodavatelj će o tom prethodno obavijestiti kupca. Zadržavamo pravo na pogreške, u slučaju pogreške bit ćete obaviješteni.

Tvrtka Nomadic d.o.o. će na svojoj internet trgovini u određenim periodima, po internoj odluci stavljati ponuđene proizvode na akcijsku prodaju. Proizvodi koji će biti dio akcijske prodaje, bit će dostupni svim Kupcima (Krajnjim korisnicima) pod istim uvjetima. Po završetku akcijske prodaje, tvrtka Nomadic d.o.o. više neće zaprimati daljnje narudžbe pod tim istim uvjetima, već pod uvjetima naznačenim kod tog proizvoda.


Naručivanje proizvoda

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naručivanje na stranici www.nomadicstateofmind.hr obavlja se na sljedeće načine:

a) Proizvodi se naručuju putem internet trgovine

Proizvode koje želite naručiti potrebno je staviti u "košaricu" u kojoj možete izmjeniti ili odabrati količinu i veličinu proizvoda. Po završetku odabira jednog ili više proizvoda, unutar vaše košarice odaberite "na blagajnu" i to vas vodi na završetak narudžbe. Nakon završetka narudžbe Kupac će dobiti obavijest o izvršenoj kupnji na svoju mail adresu. Nakon što se utvrdi da je narudžba plaćena, ista će biti isporučena na adresu koja je navedena na korisničkim podacima.

Vrlo rijetko, zbog tehničkih nesavršenosti sistema, može se desiti da naručeni artikal nije više dostupan. Ukoliko se to desi obavijestiti ćemo vas u primjerenom roku da artikal nije dostupan te vam odmah vratiti uplaćena sredstva ili otkazati naplatu karticom.


b) Proizvodi se naručuju putem email-a

Kupac je obavezan navesti sve svoje podatke te naziv, količinu i veličinu proizvoda koju želi naručiti, te će mu na isti mail biti poslan link (PayByLink) sa kojim će moći narudžbu platiti. Nakon plaćene narudžbe, ista će mu biti poslana na adresu.


Načini plaćanja

Plaćanje proizvoda moguće je na sljedeći način:


1. Plaćanje kreditnom / debitnom karticom

Jednokratno: moguće je platiti Visa, MasterCard® i Maestro®, American Express, Diners i Discover karticama.

 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro
 • American Express
 • Diners
 • Discover


Obročno / na rate: 

 • plaćanje Visa i MasterCard karticama Zagrebačke banke do 6 rata
 • plaćanje American Express karticama, te Visa Inspire i Maestro karticama PBZ-a do 6 rata
 • plaćanje Diners karticama Erste banke do 6 rata


Pri plaćanju na našoj internet trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

2. Plaćanje općom uplatnicom, virmanom i Internet bankarstvom

Po odabiru ovoga način plaćanja na mail adresu Kupca stiže potvrda narudžbe sa svim podacima potrebnima za uplatu. Uplate Kupac može izvršiti korištenjem Internet bankarstva, ili bilo kojom mogućnosti koju Kupac koristi za plaćanje računa (putem banke, Fine, Pošte itd.)
Po zaprimljenoj uplati Kupcu se na njegovu navedenu adresu šalje naručeni artikal. Molimo vas da uplatu izvršite u roku od tri dana od izvršenja narudžbe, inače neplaćenu narudžbu poništavamo.

3. Pouzećem

Plaćanje se obavlja prilikom preuzimanja robe, a plaća se dostavljaču. Dostava je besplatna za cijelu Hrvatsku i provizija za uslugu plaćanja pouzećem se ne naplaćuje. Prilikom preuzimanja pošiljke dostavljaču se plaća cjelokupni iznos naznačen na računu.


Dostava

Dostava se vrši na području cijele Republike Hrvatske u roku od 2 do 7 radna dana od datuma zaprimanja narudžbe odnosno potvrde uplate.

Dostava je besplatna za sve narudžbe unutar cijele Hrvatske.  Za sve narudžbe izvan Hrvatske cijena dostave se definira naknadno ovisno o težini pošiljke te zemlji u koju se pošiljka dostavlja.


Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.


Reklamacije i prigovor

Svaki naručeni proizvod se pakira na način da se uobičajenom manipulacijom i dostavom iste ne ošteti. Svaki Kupac (Krajnji korisnik) dužan je prilikom preuzimanja paketa isti i pregledati, te ukoliko se ustanovi da pošiljka ima vidljivih oštećenja ili nedostataka, preporuča se da Kupac odbije preuzimanje pošiljke zbog mogućnosti oštećenja proizvoda. Odbijanjem primitka poštanska služba će isti vratiti poduzeću Nomadic d.o.o. uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatke.

Kupac ima pravo na povrat/reklamaciju obuće u zakonskom roku ukoliko dođe do oštećenja na obući. Za sve reklamacije vezane uz nedostatke i oštećenja prigovori se mogu slati pismenim putem na:

a) Email adresu:

info@nomadicstateofmind.hr

b) Adresu:
Nomadic d.o.o. Skradinj 5, 51410 Opatija, Hrvatska

U slučaju reklamacije, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju uz pismeno obrazloženje o razlogu reklamacije. Ako se pregledom vraćene pošiljke utvrdi da proizvod sadrži nedostatke može biti zamijenjen za isti ili slični novi artikal, možemo ga popraviti o našem trošku te se može ostvariti popust ili povrat uplaćenog iznosa.

Rok za rješavanje reklamacije je 30 dana od dana primitka pisane reklamacije. Prodavatelj nije odgovoran za mehanička oštećenja obuće nastala neadekvatnom uporabom i održavanjem.


Zamjena

Kupac ima pravo na zamjenu obuće ili povrat uplaćenog iznosa narudžbe u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Obuću je potrebno vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži. Slanje novog proizvoda radimo tek po primitku vraćenog proizvoda te kada utvrdimo da je vraćeni proizvod nenošen i neoštećen. Ukoliko je proizvod vraćen u oštećenoj originalnoj ambalaži nije moguće ostvariti povrat ili zamjenu. Prilikom vraćanja naručenog proizvoda na adresu Prodavatelja trošak poštarine snosi Kupac kao i sve dodatne troškove povrata robe. U slučaju zamjene proizvoda trošak slanja novog proizvoda na adresu Kupca snosi Nomadic d.o.o. Ukoliko se radi o proizvodu koji je snižen više od 45% za prvu isporuku zamjenskog proizvoda trošak slanja na adresu Kupca snosi Prodavatelj, dok za svaku sljedeću zamjenu po istoj narudžbi trošak slanja snosi Kupac.


Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac (Krajnji korisnik) je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak.
Kao prodavatelj ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

Nedostatak na proizvodu, ako je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka. Nomadic d.o.o. ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.


Obavijest o načinu podnošenja prigovora kupca

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, 110/15) internet trgovina www.nomadicstateofmind.hr Vam omogućuje da svoje prigovore vezane uz internet kupovinu možete iskazati prigovorom u pisanoj formi putem elektroničke pošte info@nomadicstateofmind.hr. Nomadic d.o.o. se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.


Sigurnost plaćanja

Pri plaćanju na našoj internet trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg internet preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.Izjava o zaštiti osobnih podataka kupaca

Osobne podatke kupaca štitimo na sljedeći način:

 • prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nam prijeko potrebni za ispunjenje naših obveza
 • kupce obavještavamo o na koji način koristimo prikupljene podatke
 • kupcima je omogućen izbor o upotrebi njihovih podataka i u svakom trenutku mogu se odjaviti sa svih lista za primanje obavijesti i novosti o našim proizvodima

Podaci o kupcima čuvaju se i njima mogu pristupati samo djelatnici kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Osim djelatnika Nomadic d.o.o. i naši su poslovni partneri odgovorni za poštivanje načela zaštite privatnosti osobnih podataka naših kupaca.


Pratite nas na Instagramu!

Vaša dnevna doza inspiracije iz svijeta Nomadic State of Mind!