Pravila privatnosti

Uvodne odredbe

Nomadic d.o.o. obrađuje i štiti osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.nomadicstateofmind.hr u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Prema Uredbi, osobni podaci su jedan ili skup podataka koji nedvosmisleno ukazuje na točno određenog pojedinca te utvrđuju ili omogućavaju utvrđivanje njegovog identiteta.

Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo Vaše osobne podatke te kako će se oni koristiti.


Osobni podaci koje prikupljamo

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o: vrsti usluge koju pružamo našim kupcima, korisnicima i klijentima, namjeri kupca da koristi naše usluge, o vrsti ugovora kojeg sklapamo s našim klijentom kao i o namjeri kupaca da koriste svoja prava temeljena na zakonskim i regulatornim odredbama o zaštiti osobnih podataka.

Osobne podatke koje korisnik prosljeđuje voditelju obrade (Nomadic d.o.o.) određuje odgovarajuća ulazna maska koja se koristi za registraciju. Osobni podaci koje unosi korisnik, prikupljaju se i pohranjuju isključivo za unutarnju upotrebu od strane voditelja obrade i za vlastite svrhe.

Podaci koji se prikupljaju su:

 • osnovne osobni podaci (ime i prezime)

 • osnovni kontakt podaci (adresa, broj telefona, mail adresa)

 • podaci vezani uz korištenje web stranice  www.nomadicstateofmind.hr 

 • podaci vezani uz korištenje našeg web shopa

 • ostali osobni podaci nužni za ostvarenje klijentovih prava temeljenih zakonskim odredbama o zaštiti potrošača.

Voditelj obrade može zatražiti prijenos na jednog ili više izvršitelja koji također koriste osobne podatke za unutarnju svrhu, a koja se može pripisati voditelju obrade.
Nomadic d.o.o. je ovlašten koristiti se osobnim informacijama korisnika da bi ponudio nove proizvode, unaprijedio rad internetskih stranica, poboljšao oglašivačke i promocijske napore, analizirao uporabu internetskih stranica, poboljšao ponudu proizvoda te ispitao vaše iskustvo s trećim stranama.

Određene podatke prikupljamo automatski – koristeći web kolačiće (cookies) o kojeima možete više pročitati u odjeljku Kolačići.

Obrada podataka obuhvaća radnje prikupljanja, bilježenja, čuvanja, uvida, otkrivanja, prenošenja ili uništavanja istih. Načela obrade koje Nomadic d.o.o. provodi su zakonitost, poštenost i transparentnost obrade, ograničavanje svrhe, smanjenje količine podataka, točnost podataka, ograničenje pohrane, cjelovitost i povjerljivost te pouzdanost.

Newsletter

Pristup našim internetskim stranicama je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko želite primati newslettere o našim ponudama, novim sadržajima na internet stranicama, nagradnim igrama i natječajima možete odabrati jednostavnu prijavu vaše e-mail adrese putem web obrasca uz potrebnu registraciju.

E-mail potvrda o prijavi ispitanika na newsletter biti će poslana na e-mail adresu registriranu od strane ispitanika prije prvog slanja newslettera iz pravnih razloga i u postupku dvostruke autentifikacije. Ova potvrda e-pošte se koristi za dokazivanje je li vlasnik adrese e-pošte kao ispitanik suglasan sa primanjem newslettera.

Osobni podaci prikupljeni u sklopu prijave za newsletter koristiti će se isključivo za slanje našeg newslettera.

U svakom trenutku možete odustati od primanja newslettera na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenom newsletteru ili se javite na kontakt mail za pitanja privatnosti i zaštite osobnih podataka info@nomadicstateofmind.hr.

Reklamacije

Web stranice Nomadic d.o.o. sadrže forme i informacije koje omogućuju brzi elektronički kontakt s našim poduzećem putem e-mail adrese info@nomadicstateofmind.hr.

Ako korisnik kontaktira voditelja ili izvršitelja obrade putem e-pošte ili putem obrasca za kontakt, osobni podaci koje je podnio automatski se pohranjuju i obrađuju isključivo za pružanje traženih informacija.
Osobni podatci koji su nužni za rješavanje reklamacije na proizvode čuvaju se 12 mjeseci od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.

Web-shop

Prilikom kupovine na www.nomadicstateofmind.hr internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koji su nužni za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

U svrhu dostave proizvoda naručenog putem www.nomadicstateofmind.hr internetske trgovine potrebno je unijeti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i e-mail adresu).

Legitiman pristup podacima kupca koje uključuju ime i prezime te adresu dostave imaju djelatnici dostavnih službi s kojima Nomadic d.o.o. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem www.nomadicstateofmind.hr internetske trgovine.

Nomadic d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke dok za naplatu kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.


Prava korisnika

Korisnik u svakom trenutku od nas može zatražiti informaciju o obradi njegovih osobnih podataka i može zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

Pravo na pristup osobnim podacima:

 • imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju - između ostalog - svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti Vaše pravo pristupa.
 • imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.

Pravo na ispravak:

 • imate pravo ishoditi od nas ispravljanje Vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje ("pravo na zaborav"):

 • imate pravo ishoditi od nas brisanje Vaših osobnih podataka i mi smo obvezni izbrisati takve osobne podatke.

Pravo na ograničenje obrade:

 • imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka (npr. za primanje newslettera). U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.

Pravo na prigovor:

 • imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu Vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na Vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše osobne podatke.

Pravo na prenosivost podataka:

 • imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom formatu i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.

Ako želite saznati više ili želite koristiti jedan ili više od gore navedenih prava, slobodno nas kontaktirajte na e-mail info@nomadicstateofmind.hr ili na adresu: Nomadic d.o.o. Skradinj 5, 51410 Opatija.

Ako niste zadovoljni kako smo obrađujemo Vaše osobne podatke, možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka. 


Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Osobni podaci zaštićeni su od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca. 

Prikupljeni podaci za gore navedene svrhe bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je zakonom ili propisom obvezno čuvanje osobnih podataka, a ukoliko nije definirano zakonom ili propisom, Nomadic d.o.o. čuva podatke 5 godina. 

Ako nam je korisnik dalo privolu, njegove osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako korisnik izjavi osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa njegove osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti. 

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. 

Primatelji osobnih podataka

Uz navedeno, korisnikove osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji pružaju usluge u ime ili za Nomadic d.o.o. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge. Ti davatelji usluga su pak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također obvezujemo ih da adekvatno zaštitite Vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.


Kolačići

Kolačić (engleski "cookie") je informacija što ju je na Vaše računalo spremila mrežna stranica koju ste posjetili. 

Kolačići omogućuju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju neke Vaše postavke i postavke za web stranicu, kao što su informacije o zadnje pregledanim proizvodima, proizvodi koji su ostali u košarici i drugo. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici.

Isto tako nama omogućuju da mjerimo posjećenost i izvore prometa na našim web stranicama te sukladno tome možemo poboljšati performanse naših stranica.

Sve informacije koje kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su, a omogućuju nam praćenje učinkovitosti stranice i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku kao i u pop-up obavijesti o kolačićima. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Ova mrežna stranica koristi više vrsta kolačića kako bi prikupila anonimne podatke o posjećivanju stranica, prilagođavajući prikaze sadržaja drugih servisa:

 • korisnički kolačići: kratkoročni (koriste se za svaku prilagodbu sadržaja posjetitelju na mrežnoj stranici)
 • kolačići ostalih servisa: _g* (Google Analytics, dugoročni, koriste se za statistiku posjeta)
 • kolačići ostalih servisa: SID* (YouTube, dugoročni, koriste se za prikaz video materijala)
 • kolačići ostalih servisa: datr* (Facebook, dugoročni, koriste se za prikaz fanovskih sadržaja unutar stranice)

Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Kontakt voditelja obrade za pitanja privatnosti i zaštite podataka te ispravka i brisanja osobnih podataka je email: info@nomadicstateofmind.hr ili pismeno na adresu: Skradinj 5, 51410 Opatija.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka, svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.


Politika privatnosti kreirana je 10.06.2019.


Pratite nas na Instagramu!

Vaša dnevna doza inspiracije iz svijeta Nomadic State of Mind!